Print this page

Dedicated the Memory of Georgiy Voitenko

Download attachments:

На 85-році життя перестало битися серце кандидата медичних наук, старшого наукового співробітника Всесоюзного НДІ гігієни і токсикології пестицидів, полімерних і пластичних мас ім. Л.І. Медведя (нині Інститут екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя), учасника бойових дій під час Великої Вітчизняної війни Георгія Олександровича Войтенка.

Після закінчення з відзнакою Київського медичного інституту у 1954 р. він був зарахований до аспірантури Київського інституту гігієни праці і профзахворювань, яку успішно закінчив. У 1959 році захистив дисертацію кандидата медичних наук. До 1972 року працював старшим науковим співробітником відділу токсикології Київського НДІ гігієни праці і профзахворювань, а з кінця 1972 року до виходу на пенсію старшим наукових співробітником Всесоюзного НДІ гігієни і токсикології пестицидів, полімерів і пластичних мас ім. Л.І. Медведя.

Наукова діяльність Г.О. Войтенко присвячена токсикології хлорорганічних, карбаматних, фосфорорганічних та інших пестицидів.

Велика працездатність, відданість науці, сумління, порядність дозволили Г.О. Войтенку заслужити повагу і визнання колег по роботі та фахівців з токсикології пестицидів у масштабі країн СНД.

Будучи досвідченим, добре підготовленим фахівцем з токсикології пестицидів, з питань профілактики негативних наслідків їх застосування на здоров'я населення Г.О. Войтенко працював у складі Комітету по регламентації пестицидів МОЗ СРСР і впродовж 5 років був вченим секретарем Комітету. Під час трудової діяльності Г.О. Войтенко був постійним членом Проблемної Комісії "Наукові основи гігієни і токсикології пестицидів, полімерних і пластичних мас".

З-під його пера вийшло понад 120 наукових праць. Свій науковий досвід він щедро передавав своїм учням — підготував 6 кандидатів медичних наук.

Світла пам'ять про талановитого науковця і прекрасну людину — Георгія Олександровича Войтенка назавжди залишиться в серцях його близьких і колег.

 

Колектив Інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя МОЗ України
Колектив Інституту медицини праці НАМНУкраїни
Редколегія журналу "Сучасні проблеми токсикології"

FaLang translation system by Faboba